Adopteer een boom!

Onderstaande actie is beëindigd. Foto’s van de spandoeken vindt u hier: http://www.onsmooiepe.nl/fotos-bomen-adoptieplan/.

Op 15 juni heeft de BOC commissie van Provinciale Staten ingestemd met het aangepaste plan van de provincie. Een plan waarin er een stuk minder, maar nog steeds een groot aantal bomen op de kaplijst staan. Van 420 bomen is de toekomst nog altijd onzeker. Dit zijn bomen waarvan de provincie zegt dat het lastig tot zeer lastig wordt om deze te sparen (de kritische of zeer kritische bomen), maar dat we er maar op moeten vertrouwen dat ze hun best gaan doen om er zoveel mogelijk te behouden.

Wij vinden dat het tijd is om de bomen een gezicht te geven, om onze betrokkenheid duidelijk te maken en dat we de bomen in de gaten houden… en daarmee de provincie. En zo krijgt iedere geadopteerde boom zijn eigen persoonlijke bomenwacht.
Als er minimaal 25 mensen een boom hebben geadopteerd zal onze bomenspecialist Annemiek van Loon een bomenwachtcursus geven zodat iedereen zijn eigen boom kan beschermen mocht de nood aan de man komen. Na de cursus ontvang iedereen die een boom heeft geadopteerd een persoonlijk bomenwachtcertificaat.
De cursus is donderdag 25 augustus en begint om 20.00 uur, als het goed is heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Vrijdag 9/9 is er een 2e cursus gepland die voor iedereen toegankelijk is. Aanmelden kan op: http://www.onsmooiepe.nl/aanmelden-bomenwachtcursus/.

Poster Adoptieplan Voor € 25,- euro kun je een boom aan de Heerderweg adopteren.
Dit kan een boom zijn die op de lijst staat om gekapt te worden, maar ook een kritische of een zeer kritische boom zijn. Na het invullen van het formulier nemen we contact op, zoeken we samen een boom uit en zorgen we ervoor dat jouw boom een spandoek krijgt. Als je wilt kun je de boom een naam geven, of je eigen naam op het spandoek schrijven, maar dat hoeft niet.

Inspiratie nodig? Bekijk hier een selectie van de spandoeken die al opgehangen zijn.

Je kunt natuurlijk ook een boom adopteren met je familie, je klas, je sportteam of je werk.
Hoe geweldig is het, als de meeste bomen straks van een spandoek zijn voorzien!

Het grootste gedeelte van de kritisch beoordeelde bomen aan de Heerderweg is ondertussen voorzien van een spandoek. 

Wat moet je doen?

Vul onderstaand formulier in en geef daarin aan wie je bent, je e-mailadres, je telefoonnummer en hoeveel bomen je wilt adopteren. Wij nemen vervolgens contact met je op over waar en wanneer je het spandoek kunt ophalen.

Kosten (€ 25,- per boom / spandoek) kunt u overmaken op NL92 RABO 0307 4511 51 t.n.v. Ons Mooi Epe.
Het geld dat we aan deze actie overhouden zullen we gebruiken voor het inkopen van broodnodige juridische ondersteuning.

Velden met een * zijn verplicht.

  Naam*:

  E-mailadres*:

  Telefoonnummer*:

  Vul hier in hoeveel bomen je wilt adopteren:

  Wil je dat wij het spandoek ophangen? Dan kun je in onderstaand veld een tekst opgeven die wij op het spandoek zullen schrijven.

  Wij hopen van harte dat een groot aantal bomen aan de Heerderweg straks voorzien zijn van een spandoek. Dat zou moeten lukken gezien de warme betrokkenheid van inwoners en bezoekers van Epe bij de historische bomen aan de Heerderweg, die al generaties lang de groene toegangspoort naar het dorp vormen.

  Dus… adopteer een boom en vraag vrienden, bekenden, dorpsgenoten en collega’s ditzelfde te doen.

  De bomen blijven staan!