Manifestatie Lelystad Airport

Zoals u heeft kunnen lezen in onze Nieuwsbrieven en op onze website, heeft “Ons Mooi Epe’ zich direct na de onheilstijding over laagvliegende vliegtuigen vanaf Lelystad Airport, aangesloten bij de actiegroep, inmiddels STICHTING ‘RED DE VELUWE’.
Er is de afgelopen maanden heel veel werk verzet om de politiek in dit verband tot inkeer te brengen en het gaat beetje bij beetje de goede kant op.

De internetconsultatie aangaande Lelystad is gesloten, u kunt niet meer reageren.
In totaal hebben meer dan 6500 mensen en organisaties een reactie gestuurd naar het Ministerie. De Stentor schreef een mooi artikel over de mensen die een reactie hebben gestuurd.

Maar we zijn er nog niet.
De STICHTING ‘RED DE VELUWE’ organiseert nu, in samenwerking met Laagvliegroutes NEE (Friesland), Stichting HoogOverijssel en Nee tegen laagvliegende vliegtuigen (Ede & de Hoge Veluwe), een manifestatie op:

ZATERDAG 11 NOVEMBER
van 10.00 tot 12.00 uur
op LELYSTAD AIRPORT
bij het Aviodrome

Op die zaterdag organiseert Lelystad Airport een informatiedag waar allerlei partijen die betrokken zijn bij de toekomstige uitbreiding van het vliegveld, zich kunnen presenteren.

Nou, zo dachten wij, daar horen wij natuurlijk óók bij!
We zullen daar dan ook heen gaan – maar dan wel om te ageren tegen de ongebreidelde uitbreiding van het luchtverkeer in het algemeen en de laagvliegroutes in het bijzonder. Een we zullen er een fors tegengeluid laten horen!

STICHTING ‘RED DE VELUWE’ heeft inmiddels ook contact gezocht met het westen des lands. Ook de “Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport” en de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol hebben het onderhand he-le-maal gehad met het geschiphol en ook zij zullen met een flinke groep mensen aanwezig zijn.
Ook komen er afgevaardigden van verschillende politieke partijen: Suzanne Kröger (Tweede Kamer fractie Groen Links) zal om 10.30 uur het startsein geven.

KOMT ALLEN NAAR DE MANIFESTATIE OP LELYSTAD AIRPORT
OP ZATERDAG 11 NOVEMER OM 10.00 UUR !

Wij rekenen op een overweldigende opkomst.
We moeten net als in Arnhem, weer een verpletterende indruk maken.

Busvervoer Manifestatie Lelystad Airport

Op naar Arnhem

We hebben van verschillende mensen het verzoek gekregen om busvervoer naar Lelystad te regelen. Om daarover een beslissing te kunnen nemen willen wij graag weten hoeveel personen daarvan gebruik zouden willen maken. Wij verzoeken u om ons op korte termijn te laten weten met hoeveel personen wij voor u een plaats kunnen reserveren. U kunt daartoe een email sturen aan Coos Paulusma, cpa@onsmooiepe.nl.
Bij voldoende belangstelling wordt dit geregeld.

U wordt door Coos tijdig per email geïnformeerd over de opstapplaats en het tijdstip van vertrek. Voor het meerijden zal van u een financiële bijdrage worden gevraagd, ter plekke contant te voldoen. De kosten zullen naar schatting rond de € 10,- p.p. bedragen.

Uitzending Lubach op Zondag over Lelystad Airport

Heeft u de uitzending van Lubach op Zondag over Lelystad Airport gemist? Geen probleem. Hieronder kunt u de fantastische analyse van Arjen Lubach alsnog te bekijken: