Bedankt voor alle hartverwarmende reacties!

N.a.v. onze laatste nieuwsbrief ontvingen wij een heleboel hartverwarmende reacties. Zo veel dat iedereen persoonlijk bedanken niet is gelukt. Vandaar dat wij u via deze weg daarvoor hartelijk bedanken. Het is fijn om te lezen dat alle inspanningen zo gewaardeerd zijn!

Een terugblik van de strijd voor het behoud van de bomen aan de Heerderweg:

Hieronder vindt u een aantal van de reacties:

Vereniging Ons Mooi Epe,

De tomeloze ambitie van een gedeputeerde van de Provincie Staten met de ‘vermeende onveiligheid’ van de Heerderweg als inzet voor de noodzakelijk bomenkap.

De Gemeente Epe, die als niet -communicerende partij daarbij heeft vergeten dat ze op deze manier ook communiceert, echter kritiekloos, onhoorbaar en onzichtbaar voor haar burger.

Met welk belang ?

Gelukkig dat de Vereniging veel bomen heeft weten te redden.

Bedankt voor u niet aflatende inzet.

Vr.gr.

***

Geacht actiecomite

Wij willen u allen heel hartelijk danken voor alle moeite die u heeft gedaan om alles te organiseren tegen de kaalslag aan de Heerderweg, complimenten voor uw geweldige aanpak en initiatieven. 

Het blijft onbegrijpelijk dat de provincie niet het hele alternatieve plan, wat op uw initiatief is gemaakt, heeft overgenomen en de enige verklaring is wellicht dat zij bang zijn voor gezichtsverlies en er een competentiekwestie van hebben gemaakt. Liever gooien zij 7 miljoen over de balk dat dat zij hun eigen plan grondig herzien. Heel bizar is het grote bezwaar van de provincie tegen de instelling van 60km op de Heerderweg! Ook vraag ik me af hoe het mogelijk is dat onze eigen gemeente geen boodschap blijkt te hebben aan de mening van de bevolking!  Zou er ergens sprake zijn geweest van steekpenningen en smeergeld waardoor het belang te groot werd om alles onveranderd door te laten gaan..Het zou me niets verbazen als dat in de toekomst aan het licht komt.

Gelukkig blijven de meeste bomen nog staan, dank zij al uw inspanningen!  Uw taak zit erop maar ik hoop wel dat u bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen nog een herinnering wilt rondsturen op wie men wel en niet moet stemmen als onze natuur in Epe ons lief is! Op bestuur dat maling heeft aan de bevolking zit toch niemand te wachten! Alvast bedankt hiervoor!  Mensen zijn helaas heel vergeetachtig!

Met vriendelijke groeten en nogmaals heel veel dank!

***

Beste leden van het Kernteam,

Wij hebben met teleurstelling kennisgenomen van de uitspraak van de rechter, afgelopen vrijdag. Ondanks deze onomkeerbare beslissing is het ook goed dat er aan een lange periode van actievoeren een einde is gekomen.

Onder de streep kunnen we spreken van een klinkend resultaat: honderden bomen gaan NIET voor de bijl! Een grote en grootse prestatie, vooral dankzij jullie niet aflatende inzet, deskundigheid, creativiteit, goede communicatie en organisatie. Daarmee wisten jullie ruim driehonderd medestanders te motiveren hun stem te laten horen tegen de houding en handelwijze van de raad en het college van burgemeester en wethouders van onze gemeente.

Wij vonden het vanzelfsprekend de afgelopen periode samen met jullie te hebben opgetrokken in de ‘strijd’ voor behoud van het groene karakter van ons mooie Epe. Het gaf een goed gevoel.

Nogmaals onze dank voor jullie initiatief en complimenten voor jullie bewonderingswaardige vasthoudendheid én prachtige resultaat.

***

Alle respect voor bestuur en vrijwilligers van Ons Mooi Epe!
Het is niet anders, maar inderdaad, er is toch veel bereikt.
Wat een arrogantie trouwens om als provincie te dreigen met de kosten van het weghalen van de posters. Die waren toch nodig om de oorspronkelijke plannen te verbeteren?
Ik neem aan dat de vereniging nog enige tijd blijft voortbestaan om te waken over de ‘correcte’ uitvoering.
Dank voor de enorme inzet,

Met vriendelijke groet,

***

Jammer dat het zo moet eindigen, maar goed gestreden, en toch ook niet voor niets!

Bedankt,

***

Bedankt iedereen, voor jullie geweldige inzet. 

Hoop dat jullie kunnen genieten van een moment van welverdiende rust. 

Met hele hartelijke groet,

***

We hebben gedaan wat we konden en het geeft een goed gevoel toch veel bomen te hebben gered. Waakzaamheid is geboden om Epe mooi te houden. Licht op jullie pad, hartegroet,

***

Beste mensen, 

Wat ongelooflijk zuur deze uitspraak!

Wij realiseren ons dat toen wij gisteren over de Heerderweg reden dat ongeveer de laatste keer was dat wij nog van de prachtige Norelbocht bomen hebben genoten. 

Wij bedanken jullie voor alle inspanningen en zijn in elk geval heel blij met de gespaarde bomen.

Het is gelukkig niet voor niets geweest! 

Hartelijke groeten, 

***

We hebben ons best gedaan en u heeft gelijk, er zijn een paar honderd bomen gered!

Toch stemt het me triest dat er nog steeds zo veel meer gedacht wordt vanuit de autobezitter dan vanuit het ons omringende milieu. Ik heb uw actie met belangstelling gesteund en gevolgd.

Met vriendelijke groet,

***

De uitspraak zou toch maandag zijn? Heel teleurstellend allemaal. Heel veel dank voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Vriendelijke groet,

***

Beste mensen,

We hebben met elkaar op een open en eerlijke manier gestreden voor wie geen stem hebben, de bomen.
Er zijn mensen die geen affiniteit hebben of willens en wetens dat niet willen hebben met ‘dingen’ die overstijgend zijn aan ‘regels en pluche’.
Die niet op hun (bestuurlijke) plek zitten om zich in te zetten voor zaken die wij, OME, op correcte en open manier hebben ‘bevochten’.
Die slechts zitten op een stukje pluche omdat zij zich daarmee een alibi van ‘belangrijkheid’ te verschaffen.
Die enige affiniteit met waarheid, openheid en transparantie missen. Die, zo blijkt, met voorbedachten rade al lang geleden ‘trajecten hebben uitgedacht’ die iedereen buitenspel zetten omdat dit past in een (naar mijn vast overtuiging) ‘sluwe tactiek’.
Dat is nu wel duidelijk.
Dat geeft te denken.
Dat geeft een heel nare smaak.

Ja, wij zijn er trots op dat we veel bomen hebben gered, dat de verantwoordelijke mensen hiervoor een groot compliment verdienen.
OME mag trots zijn op wat we samen hebben uitgestraald.

Met vriendelijke groeten,

***

Oh wat jammer dat de rechter dit besluit heeft genomen. Teleurstellend. Jammer ook dat ze vanavond al beginnen met het verwijderen van de posters, de boel in rekening brengen en asap beginnen met kappen. Heel triest.

Ik wil jullie danken en een compliment geven voor jullie harde werken, manier van communiceren, de passie waarmee jullie actie hebben gevoerd, de professionaliteit en alle liefde en steun aan de bomen en de mensen die van de natuur houden. Inderdaad, de meeste bomen blijven staan. En dat hebben jullie, en wij alle leden, toch maar mooi voor elkaar gekregen. Top!

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

***

Beste mensen, 

U hebt gedaan wat in uw vermogen lag.
Wees daar content mee.
Maar ik ben het met u eens elke boom die gekapt wordt is er een te veel!!!!!
Blijft Epe nog wel mooi na de kap vooral de Norelbocht. 
Provincie: schaam u.

Met vriendelijke groet 

***

Jullie allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet, dat mag ook best gezegd worden!

met vr gr 

***

Ik kan wel janken! Dames en heren van Ons Mooi Epe ontzettend bedankt voor al jullie inzet.
Ik denk dat alles wat gedaan kon worden, is gedaan. Ego’s hebben we niet kunnen kraken…

Liefs

***

Wat ontzettend verdrietig en onnodig!