Onderzoek naar bestuurscultuur Epe

Het onderzoek naar de bestuurscultuur in de gemeente Epe is nog niet eens begonnen, of er is al forse kritiek. Het is goed dat de bestuurscultuur in Epe onder de loep zal worden genomen maar ook Ons Mooi Epe plaatst kanttekeningen bij de keuze door het presidium wie de bewoners in de begeleidingscommissie zullen vertegenwoordigen. Voor zover bekend is er geen algemene belangstellingsoproep aan inwoners van Epe en Vaassen geweest. Dat is jammer en een gemiste kans. Verandering naar een open en transparante bestuurscultuur begint dáár. De reactie dat de begeleidingscommissie geen “formele” commissie is, is een echo van de bestuurscultuur waarvan OME hoopt dat die ooit tot het verleden zal gaan behoren. Om die reden had OME liever gezien dat deze hele kwestie in handen van een onafhankelijke partij zou zijn gelegd, met een frisse verwonderingsblik. OME is benieuwd naar eerdere resultaten die er met Quick Scan Lokale Democratie (QSLD) in andere gemeenten zijn bereikt.

We zullen deze ontwikkelingen en het onderzoek met grote belangstelling blijven volgen.